Tocanita cu rinichi din: carne, untura, rinichi, ciuperci, ceapa, smantana, faina, boia, sare, piper. Ingrediente: 200 g carne de vită 200 g carne de porc 1 lingură untură 200 g rinichi de viţel 150 g ciuperci 2 cepe roşii sare piper 1 linguriţă boia 200 ml smântână 3 linguri făină 200 ml supă de oase […]
Rinichi inabusiti
PrinteazaRinichi inabusiti din: rinichi de vita, franzela, ulei, otet, margarina, sare.
Ingrediente:
- 1 kg rinichi de vita
- 1 franzela
- 3 linguri ulei
- 1 lingura otet
- 2 linguri margarina
- sare
Mod de preparare:
Rinichii se ţin aproximativ 2 ore în apă rece cu puţin oţet, ca să mai piardă din mirosul caracteristic.
După aceea, se clătesc bine, se curăţă, se spală iarăşi în mai multe ape şi se taie pe lungime în felii.
Intr-o tigaie se încinge uleiul, se adaugă puţină apă şi se înăbuşă feliile de rinichi pe toate părţile.
Franzela se taie în felii nu prea groase, care se rumenesc pe ambele părţi în margarină înfierbântată, apoi se scurg bine.
Se servesc feliile de pâine prăjite în margarină cu felii de rinichi.
Pofta buna!
Rinichi de porc cu vin din: rinichi de porc, ceapa, rosii, usturoi, vin rosu, ulei de masline, foi de dafin, cimbru, boia, sare si piper. Ingrediente: 500 g rinichi de porc 2 cepe 4-5 rosii decojite 5-6 catei de suturoi 300 m vin rosu sec 3 linguri cu ulei de masline 2-3 foi de dafin […]
Frigarui cu rinichi din: rinichi, slanina afumata, morcovi, sare, piper, ulei, verdeata, rosie, frunza de dafin. Ingrediente: 500 g rinichi 100 g slanina afumata 2 morcovi fierti sare piper ulei verdeata tocata 1 rosie frunze de dafin Mod de preparare: Curăţaţi rinichii de grăsime, îi tăiaţi în două, îi ţineţi în apă cu oţet […]