Rinichi de porc cu vin din: rinichi de porc, ceapa, rosii, usturoi, vin rosu, ulei de masline, foi de dafin, cimbru, boia, sare si piper. Ingrediente: 500 g rinichi de porc 2 cepe 4-5 rosii decojite 5-6 catei de suturoi 300 m vin rosu sec 3 linguri cu ulei de masline 2-3 foi de dafin […]
Rinichi cu orez
PrinteazaRinichi cu orez din: rinichi, ceapa, sos de rosii, vin, faina, sare, piper, unt, orez, rosii.
Ingrediente:
- 500 g rinichi
- o ceapă
- sos de roşii
- un pahar vin
- o jumătate lingură făină
- sare
- piper
- o lingură unt
- 200 g orez
- 2-3 roşii
Mod de preparare:
Se spală şi se taie rinichii în două, pe mijloc, se opăresc şi li se scot grăsimile.
Se taie ceapa mărunt şi se înmoaie în unt; apoi se pun rinichii tăiaţi feliuţe şi faina şi se lasă să fiarbă câteva clocote.
Se adaugă sosul de roşii şi bucăţele de roşii tăiate mărunt şi se toarnă vinul.
Se fierbe totul, acoperit, până scade sosul.
Orezul se fierbe cu zeamă de came şi se serveşte, drept garnitură, la rinichii astfel pregătiţi.
Pofta buna!
Frigarui cu rinichi din: rinichi, slanina afumata, morcovi, sare, piper, ulei, verdeata, rosie, frunza de dafin. Ingrediente: 500 g rinichi 100 g slanina afumata 2 morcovi fierti sare piper ulei verdeata tocata 1 rosie frunze de dafin Mod de preparare: Curăţaţi rinichii de grăsime, îi tăiaţi în două, îi ţineţi în apă cu oţet […]
Rinichi de vita inabusiti din: rinichi de vita, franzela, ulei, otet, margarina, sare. Ingrediente: 1 kg rinichi de vita 1 franzela 3 linguri ulei 1 lingura otet 2 linguri margarina sare Mod de preparare: Rinichii se ţin aproximativ 2 ore în apă rece cu puţin oţet, ca să mai piardă din mirosul caracteristic. După […]
Pofta buna!