Tocanita cu rinichi de vita din: carne, untura, rinichi, ciuperci, ceapa, smantana, faina, boia, sare, piper. Ingrediente: 200 g carne de vită 200 g carne de porc 1 lingură untură 200 g rinichi de viţel 150 g ciuperci 2 cepe roşii sare piper 1 linguriţă boia 200 ml smântână 3 linguri făină 200 ml supă […]
Rinichi de vaca cu ciuperci
PrinteazaRinichi de vaca cu ciuperci din: rinichi, unt, ceapa, bulion, vin, faina, ciuperci, zeama de carne.
Ingrediente:
- 500 g rinichi
- 125 g unt
- 1 ceapă
- 1 linguriţă bulion de roşii
- 1 lingură făină
- 3/4 pahar vin
- 5 ciuperci mari
- 1 ceaşcă zeamă de carne
Mod de preparare:
Tăiem rinichiul în cuburi sau în felii şi îl opărim cu apă clocotită.
Tocăm mărunt o ceapă şi o prăjim uşor cu unt într-o tigaie.
Cînd ceapa s-a muiat, adăugăm bucăţile sau feliile de rinichi, amestecand bine. Punem făina şi bulionul de roşii şi amestecăm.
Cînd s-a prăjit rinichiul, căpătînd o aromă plăcută, turnăm vin alb, bulion de carng (sau apă fierbinte) şi puţină zeamă de ciuperci.
Lăsăm rinichiul să fiarbă pe plită pînă scade sosul, amestecand din cînd în cand, ca să nu se prindă mancarea de fundul vasului.
Alegem ciuperci frumoase, le curăţăm şi le opărim în apă clocotită.
Le scoatem din apă şi le tăiem în felii subţiri. Apoi le punem peste rinichi.
Turnăm zeamă de carne, concentrată. Amestecăm bine. Lăsăm să fiarbă 1 oră la foc viu.
Servim cu cartofi prăjiţi sau cu paine prăjită.
Pofta buna!
Orez cu sote de rinichi din: rinichi de vitel, orez, unt, sare, piper, patrunjel, sos de rosii, zeama de carne, vin. Ingrediente: 2-3 rinichi de viţel 300 g orez 100 g unt sare piper pătrunjel verde tocat 2 linguri sos de roşii 2 linguri vin zeamă de carne Mod de preparare: Se curăţă rinichii de […]
Rinichi cu orez din: rinichi, ceapa, sos de rosii, vin, faina, sare, piper, unt, orez, rosii. Ingrediente: 500 g rinichi o ceapă sos de roşii un pahar vin o jumătate lingură făină sare piper o lingură unt 200 g orez 2-3 roşii Mod de preparare: Se spală şi se taie rinichii în două, pe […]