Rinichi de vaca cu orez

Printeaza

Rinichi de vaca cu orez 

Ingrediente:

  • 500 g rinichi
  • 50 g unt sau untură
  • 1 ceapă
  • 1 lin­gură făina
  • 1 pahar vin
  • 2 roşii
  • sare
  • piper
  • rizoto

Mod de preparare:

Rinichi de vaca cu orez: Tăiem rinichii de vacă în felii şi îi opă­rim cu apă clocotită. Tăiem subţire o ceapă şi o prăjim în unt sau în untură, apoi adăugăm feliile de rinichi făina şi vinul.

Amestecăm bine şi lăsăm să scadă sosul (cîteva minute). Turnăm puţină zeamă de carne, concentrată.

Punem cî­teva felii de roşii curăţate de pielile şi de seminţe, presărăm piper şi sare.

Lăsăm mancarea să fiarbă încet. Sosul trebuie să fie bine legat.

Servim cu ri­zoto: aşezăm orezul împrejurul farfuriei, iar în mijloc punem mîncarea de rinichi.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.