Rinichi de vaca cu orez
PrinteazaRinichi de vaca cu orez
Ingrediente:
- 500 g rinichi
- 50 g unt sau untură
- 1 ceapă
- 1 lingură făina
- 1 pahar vin
- 2 roşii
- sare
- piper
- rizoto
Mod de preparare:
Rinichi de vaca cu orez: Tăiem rinichii de vacă în felii şi îi opărim cu apă clocotită. Tăiem subţire o ceapă şi o prăjim în unt sau în untură, apoi adăugăm feliile de rinichi făina şi vinul.
Amestecăm bine şi lăsăm să scadă sosul (cîteva minute). Turnăm puţină zeamă de carne, concentrată.
Punem cîteva felii de roşii curăţate de pielile şi de seminţe, presărăm piper şi sare.
Lăsăm mancarea să fiarbă încet. Sosul trebuie să fie bine legat.
Servim cu rizoto: aşezăm orezul împrejurul farfuriei, iar în mijloc punem mîncarea de rinichi.
Pofta buna!