Rinichii cu sos de smântână si mix de legume sotate
PrinteazaRinichii cu sos de smântână si mix de legume sotate din: rinichi de vitel, ulei, lapte, ceapa, castraveciori muati, rosii, unt, smantana, sare, piper, boia, marar, patrunjel.
- 500-600 g rinichi de vitel
- 1 ceascuta ulei
- 1/2 l lapte
- 1 ceapa
- 3-4 castraveciori murati
- 4 rosii coapte
- 1 lingura unt
- 1 ceasca smantana grasa
- sare
- piper negru macinat
- boia de ardei dulce sau iute
- cate 1/2 legatura marar si patrunjel verde
Mod de preparare:
Tai rinichii în jumătate, pe lungime. îi cureţi de pieliţe şi de grăsime, apoi îi speli în apă cu oţet. Pui rinichii timp de 1 oră în lapte, după care îi scoţi pe un şervet, să se zvânte. Tai rinichii în felii.
In uleiul încins, adaugi untul şi rumeneşti feliile de rinichi, după care le scoţi pe un platou cald. In grăsimea rămasă, înăbuşi timp de 5 minute ceapa curăţată şi tocată. Adaugi castraveciorii tăiaţi în cubuleţe, roşiile decojite şi mărunţite, condimentezi cu sare, piper şi boia de ardei şi laşi totul pe foc 10 minute.
Pui smântână, omogenizezi şi stingi focul. In acest sos, adaugi bucăţile de rinichi şi decorezi cu verdeaţa fin tocată. Serveşti preparatul alături de cartofi natur sau de un mix de legume sotate.
Rinichi cu sos de smântână si mix de legume sotate
Pofta buna!