Risoto cu limba

Printeaza

Risoto cu limba 

Ingrediente:Risoto cu limba

  • 1 ceaşcă orez
  • 1 limbă de viţel
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 3 linguri unt
  • 1 lingură făină
  • unt proaspăt cât o nucâ
  • 100 g brânză rasă
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Se fierbe o limbă de viţel cu o ceapă şi zarzavat. Se curăţă de piele şi se taie în cuburi mici. Se face un sos gros ca o smântână, dintr-o lingură de unt şi o lingură de făină.

Se stinge cu zeama în care a fiert limba şi se amestecă cu bucăţile de limbă. Se prăjeşte uşor în unt orezul şi se stinge cu două ceşti de zeamă limpezită în care a fiert limba.

Când orezul este fiert, se amestecă cu puţin unt proaspăt şi cu 100 g de brânză rasă uşor, pentru a nu se sfărâma orezul. Se pune într-o formă cu gaură mare, bine unsă cu unt.

Se dă câteva minute la cuptor, se răstoarnă pe farfurie, iar la mijloc se aşază limba. Se serveşte fierbinte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.