Risoto cu limba
PrinteazaRisoto cu limba
- 1 ceaşcă orez
- 1 limbă de viţel
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 patrunjel
- 3 linguri unt
- 1 lingură făină
- unt proaspăt cât o nucâ
- 100 g brânză rasă
- sare
Mod de preparare:
Se fierbe o limbă de viţel cu o ceapă şi zarzavat. Se curăţă de piele şi se taie în cuburi mici. Se face un sos gros ca o smântână, dintr-o lingură de unt şi o lingură de făină.
Se stinge cu zeama în care a fiert limba şi se amestecă cu bucăţile de limbă. Se prăjeşte uşor în unt orezul şi se stinge cu două ceşti de zeamă limpezită în care a fiert limba.
Când orezul este fiert, se amestecă cu puţin unt proaspăt şi cu 100 g de brânză rasă uşor, pentru a nu se sfărâma orezul. Se pune într-o formă cu gaură mare, bine unsă cu unt.
Se dă câteva minute la cuptor, se răstoarnă pe farfurie, iar la mijloc se aşază limba. Se serveşte fierbinte.
Pofta buna!