Risoto cu sos de rosii

Printeaza

Risoto cu sos de rosii 

Ingrediente:Risoto cu sos de rosii

  • 1 1/2 ceaşcă orez
  • 2 linguri unt
  • 3 ceşti zeamă de carne
  • 2 linguri brânză rasă
  • unt proaspăt cât o nucă
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Se alege orezul, se spală şi se usucă cu un şervet. Se infierbîntă într-o cratiţă untul, se pune orezul şi se amestecă până începe să se îngălbenească. Se toarnă zeama de carne şi se dă la cuptor, la foc potrivit.

Se lasă circa 25 de minute fără să se amestece, până ce orezul este fiert, dar nesfărâmat, bob de bob. Se unge o formă de tablă bine cu unt, se aşază orezul la care s-a adăugat o bucăţică de unt proaspăt şi puţină brânză rasă, se dă câteva minute la cuptor şi se răstoarnă pe farfurie.

Se presară deasupra brânză rasă sau caşcaval ras, iar împrejur se pune cu lingura un sos gros de roşii . Se serveşte foarte fierbinte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.