Risoto cu limba

Printeaza

Risoto cu limba 

Ingrediente:

  • 1 ceaşcă orez
  • 1 limbă de viţel
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 3 linguri unt
  • 1 lingură făină
  • unt proaspăt cât o nucâ
  • 100 g brânză rasă
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Risoto cu limba: fierbe o limbă de viţel cu o ceapă şi zarzavat.  curăţă de piele şi se taie în cuburi mici.  face un sos gros ca o smântână, dintr-o lingură de unt şi o lingură de făină.

stinge cu zeama în care a fiert limba şi se amestecă cu bucăţile de limbă. prăjeşte uşor în unt orezul şi se stinge cu două ceşti de zeamă limpezită în care a fiert limba.

Când orezul este fiert, se amestecă cu puţin unt proaspăt şi cu 100 g de brânză rasă uşor, pentru a nu se sfărâma orezul.  pune într-o formă cu gaură mare, bine unsă cu unt.

dă câteva minute la cuptor, se răstoarnă pe farfurie, iar la mijloc se aşază limba.  serveşte fierbinte.

 

Pofta buna!

 

 

 

Mici de Porc Tradiționali

Mici de Porc Tradiționali din: carne de porc, usturoi, bicarbonat, cimbru, piper, sare, apa minerala. Descoperiți gustul autentic al miciilor de porc, o rețetă tradițională românească iubită de toți iubitorii de grătar. Micii, cunoscuți și ca mititei, sunt o combinație perfectă de carne de porc, condimente aromatice și un mod de preparare specific, care îi […]

Ciorbă de Fenicul cu Linte: O Rețetă Aromată și Nutritivă pentru Zile Răcoroase

Ciorbă de Fenicul cu Linte: O Rețetă Aromată și Nutritivă pentru Zile Răcoroase din: linte verde, fenicul, morcovi, ceapa, rosii conservate, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, patrunjel. Savurați gustul unic al acestei ciorbe, o rețetă plină de nutrienți și arome. Combinând feniculul aromatic cu lintea proteică, morcovii dulci și roșiile suculente, această […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.