Risotto alia milanese
PrinteazaO reteta delicioasa Risotto alia milanese din: sofran, supa de pui sau de legume, unt, ceapa, usturoi, orez, vin alb, parmezan, sare, piper si frunze de patrunjel.
- o linguriţă firişoare de şofran
- 50 ml apă clocotită
- 500 ml supă de pui sau de legume
- 100 g unt
- 2 cepe
- 4-5 căţei usturoi
- 350 g orez pentru risotto
- 100 ml vin alb
- 100 g parmezan
- sare
- piper negru măcinat
- frunze de pătrunjel pentru ornat
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa şi usturoiul. Se spală şi se toacă mărunt. Se topeşte jumătate din cantitatea de unt şi se sotează ceapa şi usturoiul, se presară şi puţină sare.
Separat, se clocoteşte supa, iar orezul se spală bine în câteva ape.
Se adaugă orezul şi se lasă să se înmoaie şi să devină uşor lucios. Se toarnă vinul, amestecându-se constant, până ce aproape a fost absorbit complet.
Se adaugă supa clocotită şi se amestecă continuu până se absoarbe tot lichidul şi orezul este fraged.
Se adaugă mixtura de şofran, restul de unt şi parmezanul ras. Se potriveşte cu sare şi piper, după gust, şi se amestecă bine.
După ce s-a topit untul, risotto se serveşte imediat, ornat cu frunze de pătrunjel, parmezan şi şofran.
Risotto alia milanese
Pofta buna!