Risotto alla milanese
PrinteazaRisotto alla milanese din: orez, sofran, gogosari, ulei, ceapa, sare, piper.
- 6 gogoşari potriviţi, roşii, galbeni şi verzi
- 4 linguri de vin de Marsala
- 1,2 l supă de legume
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 ceapă mijlocie, tocată
- 400 g de orez arborio
- un vârf de cuţit de şofran tocat
- sare şi piper negru măcinat
Mod de preparare:
Tăiaţi în jumătate gogoşarii şi curăţaţi-i de seminţe. Coaceţi-i 7-8 minute, învârtindu-i din când în când, până ce se înmoaie. Curăţaţi coaja moale, apoi tăiaţi-i felii. Puneţi-i într-un bol transparent şi amestecaţi vinul.
Puneţi supa vegetală într-o tigaie şi aduceţi la fierbere, apoi daţi focul mai mic. încălziţi uleiul într-o tigaie mare şi înmuiaţi ceapa fără s-o prăjiţi. învârtiţi în orez până ce se amestecă bine cu ceapa.
Adăugaţi un polonic de supă şi fierbeţi, învârtind până la omogenizare. Continuaţi să adăugaţi supa până ce folosiţi jumătate, iar orezul devine cremos.
Presăraţi şofranul măcinat şi condimentele. Continuaţi să adăugaţi supa până ce orezul devine fraged. Asta durează cam 25 de minute.
Adăugaţi gogoşarii şi condimentaţi după gust.
Serviţi imediat.
Pofta buna!