Risotto aromat cu piept de pui din: orez, piept de pui, ciuperci, anghinare, vin, ceapa, parmezan, smantana, usturoi, ulei, busuioc.
Ingrediente:
- 150 g orez
- un litru supă de pasăre
- 300 g piept de pui
- anghinare
- 2 linguri ciuperci conservate
- o ceapă
- 100 ml vin alb
- 60 g parmezan ras
- 200 ml smântână de gătit
- un căţel usturoi
- o lingură ulei de măsline
- busuioc
- sare
- piper
- busuioc proaspăt
Mod de preparare:
Se pune ceapa tocată la călit şi se presară cu sare. Se adaugă pieptul de pui tăiat cubuleţe şi se lasă să se rumenească puţin, apoi se adaugă orezul, se amestecă şi se lasă până devine translucid. Se pun usturoiul şi vinul alb.
Se lasă pe foc să se evapore vinul, se toarnă jumătate din cantitatea de supă, se lasă 10 minute pe foc şi se presară cu sare şi piper. Se pune restul de supă, se lasă 20 de minute la fiert, se pun apoi parmezanul, smântână, inimile de anghinare şi ciupercile. Se mai lasă la fiert 5 minute.
Se serveşte cu busuioc proaspăt.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Risotto cu somon si vin din: vin, unt, suc de lamaie, ceapa, usturoi, orez, sare, piper, boia, somon. Ingrediente: 765 ml supă de peşte 275 ml de vin alb sec 55 g unt 2 linguri de suc de lămâie 1 ceapă roşie, tocată 2 căţei de usturoi tocaţi 400 g de orez alb sare şi piper […]
Risotto cu sfecla rosie din: unt, sfecla rosie, ceapa, orez arborio, supa, otet balsamic, sare, piper, branza de capra. Ingrediente: ¼ ceasca de unt 2 sfecle rosii, cuburi 1 ceapa, cuburi 1 ceașcă orez arborio 3 cești de supa de pui sau legume 1 lingura oțet balsamic sare și piper, dupa gust ½ ceașca brânză […]
Pofta buna!