Risotto cu carne de vitel
PrinteazaRisotto cu carne de vitel din: ulei de masline, ceapa, praz, faina, vitel, vin alb, sare, piper, risotto, supa de pui, sofran, parmezan, coaja de lamaie, patrunjel, usturoi.
- 50 g unt
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa, tocata
- 1 fir praz, tocat
- 3 linguri faina
- 4 bucati carne de vițel
- 600 ml vin alb
- sare și piper negru măcinat
Pentru risotto:
- 2 linguri unt
- 1 ceapa tocata
- 350gr risotto
- 4 cani supa de pui
- 1/2 lingurita șofran
- 4 linguri vin alb
- 50 g parmezan, ras
Pentru gremolata:
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 2 linguri patrunjel proaspat tocat
- 1 cățel de usturoi, tocat mărunt
Mod de preparare:
Se încălzesc untul și uleiul într-o tigaie mare. Se adaugă ceapa și prazul și gatiti ușor timp de aproximativ 5 minute.
Asezonati faina si amestecati carnea de vițel în ea, apoi se adauga in tigaie si gatiti la foc mare, până se rumeneste.
Incorporati vinul și se încălzește. Se acopera cratita si se fierbe timp de 1 1/2 ore, amestecând din când în când.
Scoateti carnea într-un vas de servire cald.
Fierbeti sosul, până când se ingroasa.
Se topește untul într-o tigaie mare si gatiti ceapa pana se inmoaie.
Se adauga orezul si amestecati. Se adaugă supa, putin cate putin si amestecati. Fierbeti timp de 20 de minute.
Amestecati sofranul cu vin, apoi se adauga in orez. Gatiti inca 5 minute.
Se scoate cratita de pe foc și incorporeaza parmezan.
Se amestecă coaja de lamaie, patrunjel si usturoi pentru gremolata.
Serviti risotto cu gremolata si carne de vitel.
Pofta buna!