Risotto cu chorizo si bob
PrinteazaRisotto cu chorizo si bob din: ulei de masline, bacon, salote, usturoi, carnati chorizo, orez, supa de pui si bob.
- 1 lingura ulei de masline
- 100 g bacon afumat, taiat cubulete
- 2 salote (sau 2 cepe mici), tocate
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 350 g de carnati chorizo subtiri
- 300 g de orez pentru risotto
- 1 l supa de pui, fierbinte
- 300 g bob
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o cratiţă medie, adaugă baconul, şalotele, usturoiul şi cârnaţii chorizo întregi.
Sotează totul pe foc mediu timp de 8 minute, amestecând ocazional.
Adaugă orezul şi amestecă-l bine cu sosul din cratiţă. Toarnă peste el suficientă supă pentru a-l acoperi, adu totul la punctul de fierbere şi aşteaptă ca orezul să absoarbă lichidul.
Continuă să adaugi treptat câte un polonic de supă.
Chiar înainte să torni ultimul polonic, adaugă bobul sau edamamele şi amestecă bine timp de 3-4 minute.
Scoate cârnaţii chorizo, feliază-i şi adaugă-i înapoi în orez.
Risotto cu chorizo si bob
Pofta buna!