Risotto cu ciuperci si ardei gras

Printeaza

Risotto cu ciuperci si ardei gras din: orez, vin alb sec, ciuperci, ceapa, ardei galben, unt, patrunjel, frunze de telina, sare, piper, formaggia (brânza).

Risotto cu ciuperci si ardei gras

Ingrediente:

  • 200 g orez
  • 200 ml vin alb sec
  • 200 g ciuperci
  • 1 ceapă
  • 1 ardei galben
  • 50 g + 20 g unt
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură frunze de ţelină
  • sare
  • piper
  • 5 linguri formaggia (brânză)

Mod de preprare:

Untul îl pui într-o tigaia la topit, după care adaugi ceapa tăiată mărunt, adaugi orezul şi îl laşi să se prăjească împreună cu ceapa, după care stingi cu vinul alb şi laşi să fiarbă până scade acesta.

Intre timp, pui la fiert 1.300 ml apă şi torni, puţin câte puţin, peste orşz. Eu am început cu 200 ml apă, după ce acesta a scăzut, iarăşi am adăugat 200 ml apă şi tot aşa, până s-a fiert orezul.

Potriveşti cu sare şi piper.,Laşipe focul mic orezul, iar pe alt ochi pui o tigaie cu. 20 g unt la topit. Adaugi ardeiul tăiaţ mărunt, îl laşi 2 minute la prăjit, după care pui ciu­percile tăiate felii, subţiri.

După aceea adaugi 200 ml apă. Tai mărunt frunze­le verzi de pătrunjel .şi de ţelină şrle.adaugi peste ciuperci.

Potriveşti gustul de sare şi piper. După ce apa a scăzut aproape în întregime, pui ciupercile peste orez (care este deja fiert).

Mai laşi să fiarbă împre­ună, cel mult 10 minute, după care stingi focul şi presari cele 5 linguri de formaggio peste risotto.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.