Risotto cu ciuperci şi parmezan

Printeaza

Risotto cu ciuperci şi parmezan din: supa de pui, ulei de masline, ciuperci, ceapa, orez arborio, vin alb, sare, piper, frunze de arpagic, unt si parmezan.

 

Ingrediente:

  • 6 ceşti cu supă de pui
  • 3 linguri cu ulei de măsline
  • 900 de grame de ciuperci, tăiate felii subţiri
  • 2 cepe mici, tocate mărunt
  • 1 1/2 cană cu orez Arborio
  • 1/2 cană cu vin alb, sec
  • sare după gust
  • piper proaspăt măcinat
  • 3 linguri de frunze tocate mărunt de arpagic
  • 4 linguri cu unt
  • 1/3 cană cu parmezan răzuit

 

Mod de preparare:

Încălzeşte supa la foc mic. Încinge două linguri de ulei de măsline într-o tigaie mai mare, la foc mediu-iute.

Adaugă ciupercile şi prăjeşte-le până devin moi, aproximativ 3 minute. Scoate-le şi lasă-le deoparte, împreună cu zeama pe care şi-au lăsat-o.

Adaugă o lingură de ulei de măsline în tigaie şi adaugă ceapa, pe care o căleşti 1 minut.

Adaugă orezul, amestecând pentru a fi acoperit uniform cu ulei, timp de 2 minute.

Când orezul a căpătat o culoare aurie, toarnă vinul şi amestecă până când este complet absorbit.

Adaugă o jumătate de ceaşcă de supă şi amestecă până este complet absorbită de orez.

Continuă să adaugi câte o jumătate de ceaşcă, amestecând continuu, timp de 15 – 20 de minute, până ce orezul este al dente. Ia de pe foc şi adaugă ciupercile cu tot cu zeama pe care şi-au lăsat-o, untul, frunzele de arpagic şi parmezanul.

Asezonează cu sare şi piper după gust.

Risotto cu ciuperci şi parmezan

Risotto_cu_ciuperci_si_parmezan

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Risotto cu Mazăre și Parmezan

Risotto cu Mazăre și Parmezan din: ceapa, usturoi, orez, vin, supa, mazare, unt, sare, piper, patrunjel. Această rețetă combină cremozitatea clasică a risotto-ului cu dulceața mazării și aroma bogată a parmezanului, creând un echilibru gustativ deosebit. Reteta Risotto cu Mazăre și Parmezan Ingrediente: 1 ceapă mică, tocată fin 2 căței de usturoi, mărunțiți 1 cană […]

Risotto cu Miel și Ciuperci Porcini

Risotto cu Miel și Ciuperci Porcini din: orez, carne de miel, ciuperci porcini, supa, ceapa, usturoi, vin, parmezan, unt, ulei, sare, piper, patrunjel. Risotto cu miel și ciuperci porcini este un exemplu splendid de cum ingredientele tradiționale italiene pot fi transformate într-un fel de mâncare sofisticat și plin de gust. Această rețetă îmbină textura cremoasă […]

 

 

 

 

5 comentarii

  1. Bun, bun. im place cum arata

  2. Adriana Valentina

    Am mancat si eu o data risotto cu ciuperci, dar nu aveau parmezan…

  3. Imi place cu arata acest risotto

  4. Simplu si bun, si mie imi place

  5. Si mie imi place

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.