Risotto cu ciuperci proaspete

Printeaza

Risotto cu ciuperci proaspete din: ciuperci, orez, unt, ulei, ceapa, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 400 g ciuperci proaspete
  • 275 g orez cu bob rotund, special pentru risotto
  • 75 g unt
  • un litru supă de legume
  • sucul de la 1/2 de lămâie
  • 2 linguri ulei
  • o ceapă mică
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se taie ciupercile curăţate şi se stropesc cu sucul de lămâie. Se topeşte o treime din cantitatea de unt şi se călesc ciupercile, apoi se lasă deoparte.

In restul de unt şi ulei se căleşte ceapa, se adaugă orezul, apoi ciupercile şi se toarnă câte un polonic din supa caldă. Se lasă să se evapore şi apoi se adaugă din nou supă, polonic cu polinic, până la epuizare.

La final, se potriveşte gustul de sare si piper.

 

Risotto cu ciuperci proaspete

Risotto_cu_ciuperci_proaspete

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Carnea de oaie – Beneficii, contraindicatii, sfaturi si retete

Carnea de oaie este o sursă populară de proteină și se consumă în multe părți ale lumii. Nutriție: Carnea de oaie este bogată în proteine ​​și nutrienți esențiali. Este o sursă bună de proteine de înaltă calitate, fier, zinc, seleniu, vitamina B12 și niacină. De asemenea, […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.