Risotto cu ciuperci salbatice, pui si bacon

Printeaza

Risotto cu ciuperci salbatice, pui si bacon

Ingrediente:

  • 50g ciuperci hribi uscate
  • 1,3 l supă de pui
  • 250g ciuperci bureţi, feliate
  • 8 fâşii de bacon afumat, tăiate în bucăţi
  • 50g unt
  • 1 ceapă, tăiată fin
  • 300g orez pentru risotto
  • 1 pahar mic de vin alb
  • 50g parmezan, ras fin
  • pui fript, fără piele şi tăiat în bucăţi
  • 1 mână de frunze de pătrunjel, tăiate mărunt

Mod de preparare:

Se înmoaie ciupercile uscate în 500ml de apă fiartă, timp de 20 de minute, apoi se scurge lichidul în supă. Ciupercile absorb destul lichid, aşa că în total vor rămâne l ,5 l. Se taie ciupercile porcini si se adaugă peste bureţi.

Se prepară risotto: începeţi prin a prăji baconul în jumătate din cantitatea de unt apoi adăugaţi ceapa. Când se înmoaie, se adaugă ciupercile şi se mai lasă câteva minute până se înmoaie si ele. Se adaugă orezul şi se continuă ca în reţeta de bază.

Odată cu ultima cană de supă se adaugă şi bucăţile de pui, amestecând pentru a se reîncălzi. Se adaugă pătrunjelul, parmezanul şi untul rămas, se lasă să se odihnească câteva minute, apoi se serveşte.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte gustoasa aceasta reteta de risotto cu ciuperci. Recomand.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.