Risotto clasic milanese

Printeaza

Acesta este un risotto italian clasic. Se spune că primul risotto a fost preparat în oraşul Milano, pe vremea când Carol al V-lea l-a numit pe fiul său Duce de Milano, în anul 1535, cu acest act debutând cei 200 de ani de guvernare spaniolă a oraşului.

De altfel, această mâncare seamănă uimitor cu paello din Spania. Partea de nord a Italiei a fost şi rămâne patria orezului, spre deosebire de restul peninsulei.

Cel care a introdus metoda cultivării orezului pe terenuri inundate a fost unul dintre primii duci de Milano, în ciuda opoziţiei puternice stârnite de ameninţarea malariei.

Aroma specială pe care o ar£ risotto milanese este dată de ingredientele folosite, şi anume măduva de oase, vinul, supa de carne şitparmezan; puţin şofran, adăugat către sfârşit, îi conferă şi o nuanţă specială de galben.

De obicei, risotto milanese este primul fel de mâncare la o masă, însă se poate servi uneori şi alături de osso bucco, o mâncare din carne de viţel.

 

Risotto clasic milanese

Risotto clasic milanese

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.