Risotto cu clementine caramelizate
PrinteazaRisotto cu clementine caramelizate din: lapte, zahăr pudră, unt, orez risotto, lapte condensat sau smântână, clementine, zahăr granulat, brandy.
Ingrediente:
- 600 ml lapte
- 2 linguri cu zahăr pudră
- 1 bucăţică de unt
- 175 g orez risotto
- aprox. 200 ml lapte condensat sau smântână
Pentru clementine:
- 6 clementine
- 100 g zahăr granulat
- 2 linguri cu brandy
Mod de preparare:
Curăţă dementinele de coajă şi nevuri.Taie coaja de la 2 clementine în şuviţe subţiri.
Lasă restul deoparte pentru risotto.
Dizolvă zahărul pe focîn 4 linguri de apă.
Fierbe câteva minute, fără să mai amesteci, până când siropul are culoarea chihlimbarului, la tigaia de pe foc.
Amestecă brandy cu 4 linguri de apă şi fierbe cojile de clementine uşor, timp de 10-15 minute, până se înmoaie.
Adaugă dementinele întregi şi fierbe 2 minute, întoarce-le şi fierbe-le încă 2 minute.
Scoate-le cu o spumieră într-un castron şi toarnă şi siropul.
Pentru risotto, fierbe laptele, coaja de la 2 clementine şi zahărul, timp de 10 minute.
Topeşte untul într-o tigaie, pune orezul şi prăjeşte-l 2 minute.Toarnă laptele şi fierbe timp de 20-30 de minute, amestecând.
Lasă deoparte timp de 5 minute, apoi adaugă laptele condensat.
Pune risotto în farfurii, iar deasupra aşază câte o dementină şi toarnă puţin sirop.
Risotto cu clementine caramelizate
Pofta buna!