Risotto copt cu lămâie, dovlecei şi busuioc

Printeaza

O reteta de risotto copt cu lamaie, dovlecei si busuioc din: ulei de masline, ceapa, usturoi, dovlecei, orez, supa de legume, lamai si busuioc.

Ingrediente:Risotto copt cu lămâie, dovlecei şi busuioc

  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă tocată
  • 1 căţel de usturoi, tocat
  • 500g de dovlecei, tăiaţi în felii
  • 500g de orez pentru risotto
  • 1,2 litri supă de legume, fierbinte
  • 2 lămâi, curăţate de coajă şi stoarse
  • 100g de Grana Padano, dat pe răzătoare
  • 1 legătură mică de busuioc, tocat grosier

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 180º C/gaz 4. Se încinge uleiul într-o formă termorezistentă cu capac şi se prăjesc ceapa şi usturoiul 5 minute. Se adaugă dovleceii şi orezul, amestecând bine. Se mai lasă pe foc câteva minute.

Se adaugă supa, sucul de lămâie şi brânza, se acoperă şi se lasă la cuptor 30 de minute. Se serveşte stropit cu suc de lămâie şi cu busuioc presărat pe deasupra.

Risotto copt cu lămâie, dovlecei şi busuioc

Risotto copt cu lămâie, dovlecei şi busuioc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.