Risotto copt cu lămâie, dovlecei şi busuioc
PrinteazaO reteta de risotto copt cu lamaie, dovlecei si busuioc din: ulei de masline, ceapa, usturoi, dovlecei, orez, supa de legume, lamai si busuioc.
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă tocată
- 1 căţel de usturoi, tocat
- 500g de dovlecei, tăiaţi în felii
- 500g de orez pentru risotto
- 1,2 litri supă de legume, fierbinte
- 2 lămâi, curăţate de coajă şi stoarse
- 100g de Grana Padano, dat pe răzătoare
- 1 legătură mică de busuioc, tocat grosier
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 180º C/gaz 4. Se încinge uleiul într-o formă termorezistentă cu capac şi se prăjesc ceapa şi usturoiul 5 minute. Se adaugă dovleceii şi orezul, amestecând bine. Se mai lasă pe foc câteva minute.
Se adaugă supa, sucul de lămâie şi brânza, se acoperă şi se lasă la cuptor 30 de minute. Se serveşte stropit cu suc de lămâie şi cu busuioc presărat pe deasupra.
Risotto copt cu lămâie, dovlecei şi busuioc
Pofta buna!