Risotto copt cu praz şi bacon
PrinteazaO reteta de risotto copt cu praz si bacon din: ulei de masline, bacon afumat, praz, orez, supa, mazare, branza si coaja de lamaie.
- 1 lingura ulei de masline
- 6 felii de bacon afumat, taiate grosier
- 2 fire de praz, taiate in jumatate, pe lung, si tocate fin
- 250 g orez pentru rissoto
- 700 ml supa fierbinte de pui sau legume
- 175 g de mazare, decongelata
- 3 linguri de branza moale (ricotta sau crema de branza)
- coaja rasa de la 1 lamaie
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se încinge uleiul într-un vas termorezistent. Se adaugă baconul şi se prăjeşte două minute. Se adaugă prazul şi se sotează până se înmoaie fără să se coloreze, aproximativ 4-5 minute.
Se adaugă orezul şi se amestecă timp de un minut, apoi se toarnă supa în vas. Se acoperă cu un capac şi se introduce la cuptor 20 de minute. Se amestecă la jumătatea intervalului eu o lingură.
Când orezul s-a înmuiat şi a absorbit tot lichidul, se scoate vasul din cuptor şi se adaugă mazărea. Se introduce înapoi în cuptor pentru încă două minute. Apoi se scoate din cuptor, se adaugă coaja de lămâie şi se asezonează.
Risotto copt cu praz şi bacon
Pofta buna!