Risotto copt cu sparanghel

Printeaza

O reteta de risotto copt cu sparanghel din: ulei de masline, ceapa, orez, supa de sparanghel, supa de legume, patrunjel, sparanghel, rosii cherry si parmezan.

Ingrediente:Risotto copt cu sparanghel

  • 2 lingurite ulei de masline
  • 1 ceapa mica, tocata
  • 300 g orez pentru risotto
  • 400 ml supa de sparanghel din conserva
  • 850 ml supa de legume
  • 1 legatura mica de patrunjel, tocat
  • 300 g de sparanghel, curatat
  • 10 de rosii cherry, taiate pe jumatate
  • 25 g de parmezan, ras

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 200° C/gaz 6. Se încinge uleiul într-o cratiţă sau un vas termorezistent, se adaugă ceapa şi se sotează cinci minute, până se înmoaie. Se adaugă orezul şi se mai ţine un minut pe foc, amestecând încontinuu.

Se adaugă supele, se asezonează şi se amestecă bine. Se aduce la punctul de fierbere, apoi se acoperă şi se dă la cuptor.

Se coace 15 minute, apoi se scoate din cuptor, se amestecă bine şi se adaugă pătrunjelul. Se pun peste orez sparanghelul şi roşiile cherry. Se dă din nou orezul la cuptor pentru încă 15 minute. Se serveşte presărat cu parmezan ras.

Risotto copt cu sparanghel

Risotto copt cu sparanghel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.