Risotto cu creveţi marinaţi, aromat cu lămaie
PrinteazaRisotto cu creveti amrinati, aromati cu lamaie din: orez, creveti, unt, ulei de masline, supa concentrata de legume, ceapa, zeama de lamaie, civeta, ierburi aromatice, parmezan, sare si piper.
Ingrediente:
- 320 g orez
- 12 creveţi de mărime medie
- 20 g unt
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1,5 1 supă concentrată de legume (sau de peşte)
- 1 ceapă mică
- 1 lămâie (zeama)
- 1 legătură civetă (sau ceapă verde)
- 1 lingură ierburi aromatice mixte tocate (busuioc, măghiran, pătrunjel, mărar)
- 2 linguri parmezan ras
- sare şi piper
Mod de preparare:
Risotto cu creveţi marinaţi, aromat cu lămaie: Curăţă creveţii şi toacă civeta (sau ceapa verde) mărunt. Fă o marinată din 2 linguri ulei de măsline, zeama de lămâie, civetă tocată, sare şi piper, după gust.
Pune creveţii în marinata obţinută şi lasă-i 20 de minute. Separat, toacă ceapa, pune-o într-un vas de sticlă cu 2 linguri de ulei de măsline şi ţine-o în cuptor până începe să-şi schimbe culoarea.
Adaugă orezul spălat bine, reglează cuptorul şi ţine-1 în cuptor câteva minute, amestecând din când în când. Toarnă 1 polonic cu supă şi fierbe-1 în continuare, adăugând câte puţină supă atunci când lichidul este absorbit.
Cu 5 minute înainte de a fi gata, adaugă coaja rasă de lămâie, apoi amestecă risotto cu parmezanul ras, untul, ierburile aromatice tocate şi un praf de piper râşnit. Pune creveţii, amestecă bine şi serveşte imediat.
Poftă bună!