Risotto cu andive
PrinteazaRisotto cu andive din: orez, andive, parmezan, ceapa, nuci, unt, usturoi, sare, piper.
- unt
- 1 ceapa
- 1 catel usturoi
- 400 g de orez arborio
- 4 andive
- 100 g nuci
- 4 linguri de parmezan
- 2 linguri de pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se topeşte 1 cub de unt într-o tigaie adâncă, se adaugă 1 ceapă tocată fin şi 1 căţel de usturoi strivit şi se prăjesc la foc iute. Se adaugă 400 g de orez arborio, apoi se toarnă 1,5 litri supă de legume.
Se amestecă bine şi apoi se aduce la fierbere.
Se dă focul mic şi se lasă să fiarbă uşor 20 de minute, până ce orezul este gata, amestecând o dată sau de două ori. Intre timp, se amestecă 4 andive tăiate în sferturi cu puţin ulei de măsline şi se prăjesc până ce devin maronii pe margini şi un pic moi.
Se amesteca 4 linguri de parmezan în risotto, apoi se adaugă 100 g de nuci prăjite şi tocate şi 2 linguri de pătrunjel. Se condimentează bine cu sare şi piper.
Se serveşte cu andive.
Pofta buna!