Risotto cu anghinare, lămaie şi şofran
PrinteazaO reteta de risotto cu anghinare, lamaie si sofran din: orez, anghinare, ulei de masline extravirgin, unt, ceapa, lamaie, sofran, concentrat de legume, parmezan, sare si piper.
- 300 g orez
- 4 bucăţi anghinare
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 30 g unt
- 1 ceapă mică
- 1 lămâie
- 1 plic şofran
- 1 1 supă concentrată de legume
- 1 lingură parmezan ras
- sare şi piper
Mod de preparare:
Toacă ceapa, pune-o într-un castron de sticlă împreună cu uleiul şi untul topit şi căleşte-o 5 minute.
Curăţă anghinarele de foile externe şi de filamentele din interior şi taie două dintre ele fâşii subţiri. Pune-le în apă cu zeamă de lămâie şi ţine-le câteva minute. Scurge-le, transferă-le în vasul cu ceapă şi căleşte-le puţin.
Adaugă orezul spălat bine şi căleşte-l 3 minute, apoi toarnă supa de legume. Când este fiert pe jumătate, adaugă celelalte două anghinare tăiate fâşii subţiri şi şofranul.
Când este gata, amestecă orezul cu parmezanul ras şi coaja rasă de lămâie până când se omogenizează. Sărează şi piperează, după gust, şi serveşte risotto fierbinte.
Risotto cu anghinare, lămâie şi şofran
Pofta buna!