Risotto cu carne si dovlecei
PrinteazaRisotto cu carne si dovlecei din: dovlecei, orez, carne de gaina, rosii, ulei, marar, morcov.
- 300 g dovlecei (2 dovlecei tineri)
- 50 g orez
- 50 g carne de găină fiartă
- 2 rosii
- 15 g ulei
- mărar verde
- 1 morcov
Mod de preparare:
Morcovul curăţat, tăiat felii se fierbe în puţină apă, (circa 2 pahare). Cand morcovul este fiert, se strecoară şi in zeama în care a fiert se pune orezul curăţat şi spălat.
Se dă la fiert, avand grijă să nu scadă zeama. Dovleceii curăţaţi şi tăiaţi felii se fierb în apă fără să se înmoaie prea tare.
Se scurg cand sunt fierţi, se pun în straturi alternative cu orezul, roşiile curăţate, tăiate mărunt şi carnea de pasăre fiartă, tăiată cuburi mici.
Se presară pătrunjelul deasupra, se toarnă uleiul amestecat cu puţină zeamă în care a fiert dovlecelul şi se dă la cuptor 10-15 minute.
Pofta buna!