Risotto cu carne si dovlecei

Printeaza

Risotto cu carne si dovlecei din: dovlecei, orez, carne de gaina, rosii, ulei, marar, morcov.

Ingrediente:Risotto cu carne si dovlecei

  • 300 g dovlecei (2 dovlecei tineri)
  • 50 g orez
  • 50 g carne de găină fiartă
  • 2 rosii
  • 15 g ulei
  • mărar verde
  • 1 mor­cov

 

Mod de preparare:

Morcovul curăţat, tăiat felii se fierbe în puţină apă, (circa 2 pahare). Cand morcovul este fiert, se stre­coară şi in zeama în care a fiert se pune orezul curăţat şi spălat.

Se dă la fiert, avand grijă să nu scadă zeama. Dovleceii curăţaţi şi tăiaţi felii se fierb în apă fără să se înmoaie prea tare.

Se scurg cand sunt fierţi, se pun în straturi alternative cu orezul, roşiile curăţate, tăiate mărunt şi carnea de pasăre fiartă, tăiată cuburi mici.

Se presară pătrunjelul deasupra, se toarnă uleiul amestecat cu puţină zeamă în care a fiert dovlecelul şi se dă la cuptor 10-15 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.