Risotto cu cascaval si parmezan
PrinteazaRisotto cu cascaval si parmezan din: orez, vin alb sec, ceapa, varza rosie, cascaval afumat, parmezan, unt, patrunjel, piper, ulei.
- 1 cană cu orez
- 1 pahar cu vin alb sec
- 1 ceapă
- 1 varză roșie
- 100 g cașcaval afumat
- 1 lingură cu parmezan
- 20 g unt
- pătrunjel
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Pune la încins untul și adaugă puţin ulei. Călește ceapa tocată foarte mărunt și apoi orezul. Adaugă vinul și o cană cu apă. Amestecă din când în când, iar după ce scade zeama, adaugă câte puţină apă (încă o cană și jumătate).
Toacă mărunt varza și trage-o în ulei încins. Când orezul este fiert, presară parmezanul, adaugă varza, puţină sare, un pic de piper și amestecă bine.
Taie cașcavalul în cubuleţe și pune-l peste orezul fierbinte. Presară câteva fire de pătrunjel tocate mărunt și amestecă bine. Servește cât e cald.
Risotto cu cascaval si parmezan
Pofta buna!