Risotto cu cascaval si parmezan

Printeaza

Risotto cu cascaval si parmezan din: orez, vin alb sec, ceapa, varza rosie, cascaval afumat, parmezan, unt, patrunjel, piper, ulei.

Ingrediente:Risotto_cu_cascaval_si_parmezan

  • 1 cană cu orez
  • 1 pahar cu vin alb sec
  • 1 ceapă
  • 1 varză roșie
  • 100 g cașcaval afumat
  • 1 lingură cu parmezan
  • 20 g unt
  • pătrunjel
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Pune la încins untul și adaugă puţin ulei.  Călește ceapa tocată foarte mărunt și apoi orezul. Adaugă vinul și o cană cu apă. Amestecă din când în când, iar după ce scade zeama, adaugă câte puţină apă (încă o cană și jumătate).

Toacă mărunt varza și trage-o în ulei încins. Când orezul este fiert, presară parmezanul, adaugă varza, puţină sare, un pic de piper și amestecă bine.

Taie cașcavalul în cubuleţe și pune-l peste orezul fierbinte. Presară câteva fire de pătrunjel tocate mărunt și amestecă bine. Servește cât e cald.

Risotto cu cascaval si parmezan

Risotto_cu_cascaval_si_parmezan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.