Risotto cu ceapa rosie si ansoa

Printeaza

Risotto cu ceapa rosie si ansoa din: fileuri de ansoa, ceapa rosie, usturoi, orez, supa de pui, rosii, pesmet, frunze de busuioc si parmezan.

Ingrediente:Risotto_cu_ceapa_rosie_si_ansoa

  • 6 fileuri de ansoa in ulei, scurse, pastreaza uleiul
  • 1 ceapa rosie mica, tocata
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 140 g de orez pentru risotto
  • 700 ml supa de pui sau de legume
  • 400 g rosii din conserva
  • 100 g pesmet
  • 1 mana frunze de busuioc (optional)
  • fasii de parmezan, pentru servit

 

Mod de preparare:

Incinge într-o crăticioară jumătate din cantitatea de ulei păstrat. Adaugă fileurile de anşoa şi ceapa şi căleşte-le timp de 5 minute, până se înmoaie. Pune usturoiul şi mai sotează 1 minut. Adaugă orezul, amestecă încât să-l acoperi bine cu ulei şi sotează-l până când boabele devin translucide.

Adaugă treptat câte un polonic de supă şi las-o să se absoarbă bine înainte să-l adaugi pe următorul. Amestecă încontinuu. După ce ai folosit jumătate din cantitatea de supă, adaugă roşiile. Continuă să adaugi restul de supă, până când orezul este gata.

Risotto trebuie să fie cremos, fără să conţină prea mult lichid. Asezonează după gust, stinge focul, acoperă cu un capac şi lasă deoparte 5 minute. Incinge într-o tigaie uleiul de anşoa rămas, adaugă pesmetul şl rumeneşte-l bine. Serveşte risotto în boluri şl presară deasupra pesmet, frunze de busuioc şi fâşii de parmezan.

Risotto cu ceapa rosie si ansoa

Risotto_cu_ceapa_rosie_si_ansoa

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Arata bine risotto asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.