Risotto cu ciuperci, ardei iute si parmezan
PrinteazaRisotto cu ciuperci, ardei iute si parmezan din: ceapa tocata, usturoi, ciuperci, unt, ulei de masline, ardei iute, orez, vin, supa de legume, seminte de pin, parmezan, patrunjel.
- jumatate de ceapa tocata
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- 600 g ciuperci (puteti combina hribi deshidratati, champignon, pleurotus)
- o lingura de unt
- o lingura de ulei de masline
- un ardei iute tocat
- 2 cani de orez cu bob scurt sau orez special pentru risotto
- 3 sferturi de cana de vin alb sec
- 3 cani de supa de legume
- o mana de seminte de pin
- jumatate de cana de parmezan ras
- cateva fire de patrunjel tocat
Mod de preparare:
Dacă folosiţi ciuperci deshidratate, înmuiati-le 5 minute în apă fierbinte. Tocaţi toate ciupercile. Fierbeţi supa de legume. Intr-un alt vas, încălziţi uleiul şi untul şi căliţi ceapa, usturoiul şi ardeiul iute. Adăugaţi ciupercile şi sotafi până se înmoaie. Potriviţi de sare şi piper.
Adăugaţi orezul şi amestecaţi bine, apoi vinul alb şi tinefi vasul pe foc încă 2 – 3 minute. Cu o lingură, turnaţi puţin câte puţin supă peste orez. Amestecaţi des până ce lichidul este absorbit de orez. Repetaţi procesul până se înmoaie orezul, 20 – 25 de minute.
Rumeniţi seminţele de pin şi adăugati-le peste orez, împreună cu parmezanul şi pătrunjelul tocat. Garnisiţi cu seminţe de pin şi pătrunjel şi serviţi.
Risotto cu ciuperci, ardei iute si parmezan
Pofta buna!
Incoming search terms:
- risotto cu ciuperci