Risotto cu ciuperci

Printeaza

O reteta de risotto cu ciuperci din: risotto, unt, ciuperci salbatice, sare de mare, piper, frunze de cimbru, usturoi, supa de legume, parmezan, patrunjel, zeama de lamaie si ulei de masline extravirgin.

Ingrediente:Risotto cu ciuperci

  • risotto de bază
  • 100 g unt plus încă un cubuleţ
  • 4 mâini mari de ciuperci sălbatice proaspete, curăţate
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • o lingură de frunze proaspete de cimbru
  • 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi tocaţi mărunt
  • 700 ml supă fierbinte de legume sau de pui
  • 1-2 mâini de parmezan proaspăt ras, plus o bucată pentru ras deasupra
  • frunzele alese şi tocate de la o mână de pătrunjel proaspăt
  • zeama de la o lămâie
  • ulei de măsline extravirgin

 

Mod de preparare:

Mai întâi preparaţi baza pentru risotto, apoi puneţi orezul deoparte în timp ce vă ocupaţi de ciuperci. încălziţi o tigaie mare, puneţi în ea un cubuleţ de unt şi, când începe să facă spumă, adăugaţi ciupercile, cu un praf de sare şi piper. Amestecaţi şi lăsaţi-le să se călească timp de un minut, apoi adăugaţi cimbrul şi usturoiul. Scuturaţi bine tigaia şi mai lăsaţi-o pe foc 2 minute, sau până când se înmoaie ciupercile, şi condimentaţi după gust.

Puneţi o cratiţă mare pe foc mijlociu spre iute şi turnaţi în ea jumătate din supă, urmată de baza pentru risotto. Aduceţi la fierbere, amestecând continuu, şi lăsaţi orezul să fiarbă până când a absorbit aproape tot lichidul. Adăugaţi restul de supă, polonic cu polonic, până când orezul este fiert.

S-ar putea să nu fie nevoie de toată supa. Aveţi grijă să nu fierbeţi orezul prea tare — gustaţi din când în când, ca să vă asiguraţi că îşi păstrează o consistenţă plăcută. Trebuie să fie moale şi cremos, dar cu boabele întregi, iar textura să fie ceva mai moale decât v-aţi aştepta.

Stingeţi focul şi adăugaţi restul de unt, parmezanul, pătrunjelul şi zeama de lămâie, apoi verificaţi dacă e suficient de condimentat şi, dacă e nevoie, mai aclăugaţi sare şi piper. Acoperiţi cratiţa şi lăsaţi orezul să stea un minut. Serviţi-l direct în cratiţă sau împărţiţi-l în farfurii individuale. Stropiţi- cu puţin ulei de măsline extravirgin şi puneţi alături o bucată de parmezan şi o râzătoare.

Risotto cu ciuperci

Risotto cu ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.