Risotto cu creveti

Printeaza

Risotto cu creveti din: creveti, supa de pui, vin alb, unt, usturoi, fulgi de ardei iute, ceapa, orez, patrunjel.

Ingrediente:Risotto_cu_creveti

  • 300 g creveti decorticati sau cozi de creveti
  • 5 cani supa de pui
  • 3/4 cana vin alb sec
  • 150 g linguri unt
  • 2 lingurite usturoi tocat marunt
  • 1/4 lingurita fulgi de ardei iute
  • 3/4 cana ceapa tocata marunt
  • 1 1/2 cani orez arborio sau alt orez alb cu bob rotund, madiu
  • 2 linguri plus 2 lingurite patrunjel proaspat, tocat

 

Mod de preparare:

Puneţi pe foc supa şi 1/4 cană vin; păstraţi amestecul fierbinte. Topiţi 2 linguri de unt într-o cratiţă, la foc mediu. Adăugaţi 1 linguriţă de usturoi şi fulgii de ardei, apoi creveţii. Prăjiţi-i împreună, cca 2 min, până când creveţii devin roz. Turnaţi restul de vin şi lăsaţi să fiarbă domol încă 2 min, până sunt gata creveţii.

Scoateţi creveţii şi păstraţi lichidul din cratiţă. Topiţi restul de unt, la foc mediu, într-o cratiţă mare, cu fund gros. Prăjiţi ceapa şi restul de usturoi, cca 4 min, amestecând mereu, până încep să se coloreze uşor.

Adăugaţi orezul, lăsaţi pe foc încă 2 min, amestecând continuu, apoi turnaţi 2 căni din amestecul fierbinte de supă cu vin. Amestecaţi frecvent şi, după ce se absoarbe lichidul, mai turnaţi încă 1 cană. Continuaţi să amestecaţi din când în când.

După cca 20 min, când iarăşi s-a absorbit lichidul, adăugaţi restul de amestec de supă. Lăsaţi să mai fiarbă, amestecând, apoi adăugaţi şi zeama în care au fiert i creveţii. Lăsaţi pe foc până când e fiert orezul şi amestecul devine cremos.

Incorporaţi în risotto creveţii şi 2 linguri de pătrunjel. Serviţi risotto-ul în farfurii, presărat cu restul de pătrunjel.

Risotto cu creveti

Risotto_cu_creveti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.