Risotto cu dovleac şi midii

Printeaza

O reteta de risotto cu dovleac cu midii din: apa, orez, dovleac, midii, patrunjel verde, ceapa, concentrat supa de legume si ulei de masline extravirgin.

Ingrediente:Risotto cu dovleac şi midii

  • 1 l apă
  • 300 g orez
  • 400 g dovleac
  • 150 g midii (congelate sau con­servate la borcan)
  • 3 linguri pătrunjel verde tocat
  • 1 ceapă
  • 2 cuburi concentrat supă de legume
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin

 

Mod de preparare:

Pune 1 l de apă într-un vas ceramic şi fierbe-o în cuptorul reglat la putere maximă, apoi dizolvă în ea con­centratul de supă. Pune ceapa tocată mărunt într-un castron ceramic, adaugă uleiul şi căleşte-o câteva minute.

Curăţă dovleacul de coajă şi taie-1 bucăţi, apoi pune-1 în apa clocotită şi fierbe-1 până când se înmoa­ie. Scurge-1 şi pune-1 în vasul cu ceapa călită, apoi pasează amestecul până când obţii o compoziţie cremoasă.

Adaugă orezul spălat bine şi pune vasul în cuptor, amestecând şi turnând din când în când câte puţină supă. Când orezul este fiert pe jumătate, adaugă carnea mi­diilor şi mai lasă câteva minute.

Serveşte risotto fierbinte, presărat cu pătrunjel tocat.

Risotto cu dovleac şi midii

Risotto cu dovleac şi midii

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.