Risotto cu dovleac şi midii
PrinteazaO reteta de risotto cu dovleac cu midii din: apa, orez, dovleac, midii, patrunjel verde, ceapa, concentrat supa de legume si ulei de masline extravirgin.
- 1 l apă
- 300 g orez
- 400 g dovleac
- 150 g midii (congelate sau conservate la borcan)
- 3 linguri pătrunjel verde tocat
- 1 ceapă
- 2 cuburi concentrat supă de legume
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
Mod de preparare:
Pune 1 l de apă într-un vas ceramic şi fierbe-o în cuptorul reglat la putere maximă, apoi dizolvă în ea concentratul de supă. Pune ceapa tocată mărunt într-un castron ceramic, adaugă uleiul şi căleşte-o câteva minute.
Curăţă dovleacul de coajă şi taie-1 bucăţi, apoi pune-1 în apa clocotită şi fierbe-1 până când se înmoaie. Scurge-1 şi pune-1 în vasul cu ceapa călită, apoi pasează amestecul până când obţii o compoziţie cremoasă.
Adaugă orezul spălat bine şi pune vasul în cuptor, amestecând şi turnând din când în când câte puţină supă. Când orezul este fiert pe jumătate, adaugă carnea midiilor şi mai lasă câteva minute.
Serveşte risotto fierbinte, presărat cu pătrunjel tocat.
Risotto cu dovleac şi midii
Poftă bună!