Risotto cu dovleac si salvie
PrinteazaRisotto cu dovleac si salvie
- 1 kg dovleac plăcintar, curăţat de coajă şi tăiat în bucăţele
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 legătură de salvie, jumătate din frunze tăiate mărunt, jumătate lăsate întregi
- 1,5l supă de legume
- 50g unt
- 1 ceapă, tăiată fin
- 300g orez pentru risotto
- 1 pahar mic de vin alb
- 50g parmezan, ras fin
Mod de preparare:
Inainte de a prepara risotto-ul, se încălzeşte cuptorul la 220°C. Se amestecă dovleacul cu 1 lingură de ulei şi salvia tăiată mărunt, apoi se pune într-o tavă şi se coace până devine maroniu şi moale.
Cât se coace dovleacul, se prepară risotto-ul ca în reţeta de bază. Intre timp, se călesc frunzele întregi de salvie în puţin ulei până devin crocante, apoi se pun pe hârtie de bucătărie. Când dovleacul s-a copt, se pasează jumătate din cantitate într-un piure, iar cealaltă jumătate se lasă cum este.
Când risotto-ul este aproape gata, se adaugă piureul de dovleac, parmezanul şi untul, se amestecă şi se lasă să se odihnească câteva minute. Se serveşte cu bucăţi de dovleac copt şi frunze crocante de salvie.
Pofta buna!
Fac des risotto, imi place. Este un fel usor si rapid de preparat. O sa pregatesc aceasta reteta de risotto cu dovleac.