Risotto cu dovleac
PrinteazaRisotto cu dovleac din: ceapa, ulei, pulpa de dovleac, sare, piper, curry dulce, orez, vin, concentrat, mazare si parmezan.
- 1/2 ceapa
- 1/2 lingura ulei
- 125 g pulpa de dovleac
- sare
- piper
- 1/2 lingurita curry dulce
- 125 g orez risotto
- 50 ml vin alb
- 1/2 cub concentrat pentru supa de legume
- 50 g mazare
- parmezan
Mod de preparare:
Se toacă ceapa şi se căleşte. Se taie dovleacul bucăţi. Se înăbuşă dovleacul, apoi se adaugă orezul şi se dă focul mare. Se adaugă sare, piper, curry. Când orezul începe să pocnească, se toarnă vinul şi selfmestecă până se evaporă zeama.
Se adaugă 1 ceaşcă de apă, cubul de supă şi se dă focul mic. Se toarnă 100 ml apă şi se reia procedeul după 15 min., amestecând. Cu puţin înainte de a fi gata, se adaugă mazăre şi parmezan (opţional).
Risotto cu dovleac
Pofta buna!
Merita incercat risotto cu dovleac!