Risotto cu fructe de mare
PrinteazaO reteta delicioasa de risotto cu fructe de mare din: supa de legume, creveti decorticati, scoici, inele de calamar, midii, orez alb, rosii, parmezan, usturoi, ulei de masline, telina, morcovi, bulion, vin alb, sare si piper.
- 500 ml supă de legume
- 300 g creveţi decorticaţi
- 250 g scoici
- 250 g inele de calmar
- 50 g midii
- 300 g orez alb
- 400 g roşii
- 60 g de parmezan
- 30 g de unt
- 2 linguri de ulei de măsline
- 4 căţei de usturoi
- 1 ceapă roşie
- 3 linguri de pătrunjel
- 2 tije de ţelină
- 2 morcovi
- 2 linguri de bulion
- 1 pahar de vin alb
- sare şi piper
Mod de preparare:
Se încing untul şi uleiul într-o tigaie suficient de mare şi se căleşte ceapa timpdei minut. Se adaugă creveţii, scoicile, midiile, calmarul şi pătrunjelul şi se prăjescşi ele 3-5 minute.
Se scot creveţii şi celelalte fructe de mare pe o farfurie. Se asezonează cu sare şi piper. In aceeaşi tigaie, se adaugă ţelinaşi morcovii şi se călesc. Se adaugăorezul, bulionul şi roşiile şi, pe măsură ce se rumenesc, se sting cu câte o lingură de vin, amestecându-seîncontinuu.
Se adaugă treptat şi su pa de legume, de asemenea, omogenizându-se tot timpul. Selasălafierttimpde i5-2ominute. Peste orez, se răstoarnă apoi fructele de mare şi se mai încălzesc4-5 minute. La final se presară parmezan.
Risotto cu fructe de mare
Pofta buna!
Incoming search terms:
- risotto cu fructe de mare
- risotto cu fructe de mare reteta
- reteta risotto cu fructe de mare