Risotto cu fructe de mare

Printeaza

O reteta delicioasa de risotto cu fructe de mare din: supa de legume, creveti decorticati, scoici, inele de calamar, midii, orez alb, rosii, parmezan, usturoi, ulei de masline, telina, morcovi, bulion, vin alb, sare si piper.

Ingrediente:Risotto cu fructe de mare

  • 500 ml supă de legume
  • 300 g creveţi decorticaţi
  • 250 g scoici
  • 250 g inele de calmar
  • 50 g midii
  • 300 g orez alb
  • 400 g roşii
  • 60 g de parmezan
  • 30 g de unt
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 ceapă roşie
  • 3 linguri de pătrunjel
  • 2 tije de ţelină
  • 2 morcovi
  • 2 linguri de bulion
  • 1 pahar de vin alb
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Se încing untul şi uleiul într-o tigaie suficient de mare şi se căleşte ceapa timpdei minut. Se adaugă creveţii, scoicile, midiile, calmarul şi pătrunjelul şi se prăjescşi ele 3-5 minute.

Se scot creveţii şi celelalte fructe de mare pe o farfurie. Se asezonează cu sare şi piper.  In aceeaşi tigaie, se adaugă ţelinaşi morcovii şi se călesc. Se adaugăorezul, bulionul şi roşiile şi, pe măsură ce se rumenesc, se sting cu câte o lingură de vin, amestecându-seîncontinuu.

Se adaugă treptat şi su pa de legume, de asemenea, omogenizându-se tot timpul. Selasălafierttimpde i5-2ominute. Peste orez, se răstoarnă apoi fructele de mare şi se mai încălzesc4-5 minute.  La final se presară parmezan.

Risotto cu fructe de mare

Risotto cu fructe de mare

Pofta buna!

 


Incoming search terms:

  • risotto cu fructe de mare
  • risotto cu fructe de mare reteta
  • reteta risotto cu fructe de mare

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.