Risotto cu ierburi aromatice
PrinteazaO reteta simpla de risotto cu ierburi aromatice din: orez, cartof, morcovi, tija de telina, ceapa, praz, unt, parmezan, vin alb, patrunjel si salvie cu ierburi aromatice.
- 320 g orez
- 1 cartof
- 2 morcovi
- 1 tijă de ţelină
- 1 ceapă
- 1 fir de praz
- 40 g unt
- 4 linguri parmezan ras
- 1 pahar vin alb
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură salvie cu ierburi aromatice
Mod de preparare:
Prepară 1 1 de supă de legume din cartofi, morcovi, ceapă şi ţelină într-un vas de sticlă in cuptorul reglat la putere maximă.
Taie prazul şi căleşte-1 în jumătate din cantitatea de unt, într-un vas ceramic sau din sticlă; adaugă orezul spălat bine, amestecă, stropeşte cu vinul alb şi lasă-1 în cuptor până când acesta se evaporă, amestecând periodic. Toarnă câte puţină supă din când în când, pe măsură ce este absorbită de orez, şi lasă-1 să fiarbă.
Pune în blender pătrunjelul şi salvia, restul de unt şi amestecă-le până când obţii o compoziţie foarte fină.
Când orezul este fiert, scoate-1 din cuptor, adaugă parmezanul ras, sare, după gust, şi compoziţia de unt cu ierburi aromatice, apoi amestecă totul timp de 2 minute, până când se omogenizează. Serveşte risotto fierbinte, decorat cu frunzuliţe de rozmarin.
Risotto cu ierburi aromatice
Pofta buna!