Risotto cu inimi de anghinare

Printeaza

Risotto cu inimi de anghinare din: orez, piept de pui, anghinarem ceapa, vin, parmezan, smantana, usturoi, ulei, busuioc, sare, piper.

Ingrediente:Risotto cu inimi de anghinare

  • 150 g orez
  • un litru supă de pasăre
  • 300 g piept de pui
  • un borcan inimi de anghinare
  • 2 linguri ciuperci conservate
  • o ceapă
  • 100 ml vin alb sec
  • 60 g parmezan ras
  • 200 ml smântână de gătit
  • un căţel usturoi
  • o lingură ulei de măsline
  • busuioc
  • sare
  • piper
  • fasole verde
  • busuioc proaspăt

 

Mod de preparare:

In ulei se pune ceapa tocată la călit şi se presară cu sare. Se adaugă pieptul de pui tăiat cubuleţe şi se lasă să se rumenească puţin, apoi se adaugă orezul, se amestecă şi se lasă până devine translucid. Se pun usturoiul şi vinul alb.

Se lasă pe foc să se evapore vinul, se toarnă jumătate din cantitatea de supă, se lasă 10 minute pe foc şi se presară cu sare şi piper.

Se pune restul de supă, se lasă 20 de minute la fiert, se pun apoi parmezanul, smântână, inimile de anghinare şi ciupercile. Se mai lasă la fiert 5 minute.

Se serveşte cu fasole verde fiară în prealabil şi cu busuioc proaspăt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.