Risotto cu mazare si bacon
PrinteazaRisotto cu mazare si bacon din: orez, ulei, bacon, ceapa verde, patrunjel, supa de pui, parmezan, menta, sare, piper, cimbru, mazare.
- 500 g orez cu bob rotund
- 1 lingura ulei
- 6 felii de bacon
- 1 legatura ceapa verde sau 1 fir de praz
- frunze de patrunjel tocat
- 1-1 1/2 l supa de pui
- 3 linguri parmezan ras
- frunze de menta tocate
- sare
- piper negru macinat
- cimbru
- 200 g mazare
Mod de preparare:
Cureti ceapa si o tai marunt. Tai in fasii 2 felii de bacon, incingi uleiul si calesti baconul si ceapa, presari cimbrul si amesteci 1-2 minute, pe foc mediu. Intr-un vas termorezistent, pui legumele calite si orezul spalat.
Torni in vas supa fierbinte de pui, acoperi vasul cu folie de aluminiu si introduci vasul in cuptor, la foc mediu.
Dupa 20 de minute, scoti vasul din cuptor, presari boabe de mazare, sare si piper dupa gust, amesteci usor, acoperi din nou cu folia si continui coacerea 15 minute.
Scoti vasul din cuptor, presari parmezanul ras, patrunjelul si menta tocate. Servesti risotto alaturi de feliile de bacon ramase, fripte intr-o tigaie antiaderenta, fara grasime.
Risotto cu mazare si bacon
Pofta buna!