Risotto cu mazare si menta
PrinteazaRisotto cu mazare si menta din: ulei, ceapa, usturoi, orez, supa de pui, supa de legume, mazare, parmezan, lamaie, paine, ardei iute, menta.
- 1 lingură de ulei
- 1 ceapă, tocata
- 3 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 200g de orez pentru risotto
- 1 l supă fierbinte de pui sau legume
- 300g de mazăre congelată
- 25g de parmezan, ras
- zeama şi coaja rasă de la 1 lămâie
- 2 felii de pâine (preferabil, veche de câteva zile)
- 2 ardei iuţi roşii, curăţaţi de seminţe
- 1 legătură de mentă, tocată
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o cratiţă mare. Pune în ea ceapa şi căleşte-o 5 minute, apoi adaugă usturoiul. Adaugă orezul, amestecând 1-2 minute, apoi supa, treptat, amestecând încontinuu până când orezul este aproape fiert, iar supa a fost absorbită aproape în totalitate – va dura circa 20 de minute.
Intre timp, pune mazărea într-o strecurătoare mare şi ţine-o sub un jet de apă caldă până când se decongelează. Scurge-o bine, transfer-o într-un bol şi paseaz-o grosier cu un instrument de zdrobit cartofii.
Indepărtează risotto-ul de pe foc, încorporează în el mazărea, brânza şi puţină zeamă de lămâie, apoi asezonează bine.
Rade pâinea pe răzătoarea mare pentru a obţine un pesmet grosier. Dă ardeiul iute pe răzătoarea fină. Incinge puţin ulei într-o tigaie, pune în ea ardeiul iute, coaja rasă de lămâie şi pesmetul şi prăjeşte-le 2 minute, până când devin crocante, apoi adaugă menta şi presară acest amestec peste risotto înainte de a-l servi.
Risotto cu mazare si menta
Pofta buna!