Risotto cu mazare si menta

Printeaza

Risotto cu mazare si menta din: ulei, ceapa, usturoi, orez, supa de pui, supa de legume, mazare, parmezan, lamaie, paine, ardei iute, menta.

Ingrediente: Risotto_cu_mazare_si_menta

  • 1 lingură de ulei
  • 1 ceapă, tocata
  • 3 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 200g de orez pentru risotto
  • 1 l supă fierbinte de pui sau legume
  • 300g de mazăre congelată
  • 25g de parmezan, ras
  • zeama şi coaja rasă de la 1 lămâie
  • 2 felii de pâine (preferabil, veche de câteva zile)
  • 2 ardei iuţi roşii, curăţaţi de seminţe
  • 1 legătură de mentă, tocată

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-o cratiţă mare. Pune în ea ceapa şi căleşte-o 5 minute, apoi adaugă usturoiul. Adaugă orezul, amestecând 1-2 minute, apoi supa, treptat, amestecând încontinuu până când orezul este aproape fiert, iar supa a fost absorbită aproape în totalitate – va dura circa 20 de minute.

Intre timp, pune mazărea într-o strecurătoare mare şi ţine-o sub un jet de apă caldă până când se decongelează. Scurge-o bine, transfer-o într-un bol şi paseaz-o grosier cu un instrument de zdrobit cartofii.

Indepărtează risotto-ul de pe foc, încorporează în el mazărea, brânza şi puţină zeamă de lămâie, apoi asezonează bine.

Rade pâinea pe răzătoarea mare pentru a obţine un pesmet grosier. Dă ardeiul iute pe răzătoarea fină. Incinge puţin ulei într-o tigaie, pune în ea ardeiul iute, coaja rasă de lămâie şi pesmetul şi prăjeşte-le 2 minute, până când devin crocante, apoi adaugă menta şi presară acest amestec peste risotto înainte de a-l servi.

Risotto cu mazare si menta

Risotto_cu_mazare_si_menta

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.