Risotto cu midii
PrinteazaRisotto cu midii din: unt, bacon, ceapa, orez pentru risotto, vin alb sec, supa de legume, midii, parmezan, patrunjel si sare.
Ingrediente:
- 150 g unt
- 100 g bacon
- 1 ceapă
- 300 g orez pentru risotto
- 200 ml vin alb sec
- 1000 ml supă de legume
- 200 g midii
- 4 linguri parmezan ras
- 1 legătură pătrunjel proaspăt tocat
- sare
Mod de preparare:
Se topesc într-o cratiţă 100 g unt şi se prăjeşte baconul tăiat cuburi; după cca 5 min. se adaugă ceapa tocată şi se prăjeşte până devine translucidă. Se adaugă orezul şi se prăjeşte şi el până devine transparent. Se adaugă sare şi vin şi se fierbe la foc iute.
Când vinul se evaporă, se adaugă puţină supă. Se reduce focul şi se adaugă în vas două polonice de supă. Se amestecă şi se lasă să fiarbă până ce se evaporă. Se repetă procedeul. După cca 15 min. se adaugă şi midiile şi se mai dau o dată în fiert în supă; se ia apoi vasul de pe foc.
Se adaugă untul, parmezanul ras şi pătrunjelul tocat; se acoperă vasul cu un capac şi se lasă să se mai înăbuşe încă cca 3 min. până ce se topeşte untul. Se serveşte imediat.
Risotto cu midii
Pofta buna!