Risotto cu nuci şi pere

Printeaza

O reteta de risotto cu nuci si pere din: orez, miez de nuca, pere, unt, lichior de pere, zahar pudra, supa concentrata de legume, ceapa, ulei de masline extravirgin, sare, piper, zahar, apa, glucoza si parmezan.

Ingrediente:Risotto cu nuci şi pere

  • 320 g orez
  • 50 g miez de nucă
  • 600 g pere
  • 100 g unt
  • 40 ml lichior de pere
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 100 g parmezan ras
  • 2 1 supă concentrată de legume
  • 1 ceapă mare
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

pentru siropul de zahăr:

  • 250 g zahăr
  • 100 ml apă
  • 80 g glucoză

pentru cosulete:

  • 200 g parmezan ras

 

Mod de preparare:

Prepară coşuleţele, presărând câte 50 g parmezan ras, în strat omogen, pe patru pătrate din hârtie de copt. Pune-le, pe rând, în cuptor şi ţine-le circa 40 de se­cunde la putere maximă. Aşază-le imediat peste fundul unor forme întoarse cu gura în jos şi lasă-le să se răcească.

Pune orezul spălat bine, uleiul şi ceapa tocată mărunt într-un castron de sticlă şi prăjeşte-le câteva minute în cuptor, apoi adaugă supa fierbinte şi fierbe-le  până când orezul este pe jumătate fiert. Pune apoi 3/4 din cantitatea de pere, curăţate şi tăiate cuburi în prealabil, precum şi 30 g de nuci tocate.

Taie feliuţe subţiri restul de pere şi caramelizează-le cu zahărul pudră în cuptorul reglat pe funcţiunea grill (vor fi folosite la decor).

Prepară siropul de zahăr: pune într-un castron apa, zahărul şi glucoza şi încălzeşte-le până la 150° C. Când amestecul a ajuns la această temperatură, scufundă în el jumătăţile de miez de nucă rămase, apoi scoate-le, pe rând, trăgând şi câte un fir de zahăr topit.

Pune peste amestecul de orez untul, parmezanul ras şi lichiorul de pere, sare şi piper, după gust, şi amestecă bine. Pune-1 în coşuleţele de parmezan, decorează-1 cu nucile şi cu feliuţele de pere caramelizate dispuse în evantai şi serveşte.

Risotto cu nuci şi pere

Risotto cu nuci şi pere

Pofta bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.