Risotto cu nuci şi pere
PrinteazaO reteta de risotto cu nuci si pere din: orez, miez de nuca, pere, unt, lichior de pere, zahar pudra, supa concentrata de legume, ceapa, ulei de masline extravirgin, sare, piper, zahar, apa, glucoza si parmezan.
- 320 g orez
- 50 g miez de nucă
- 600 g pere
- 100 g unt
- 40 ml lichior de pere
- 1 lingură zahăr pudră
- 100 g parmezan ras
- 2 1 supă concentrată de legume
- 1 ceapă mare
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
pentru siropul de zahăr:
- 250 g zahăr
- 100 ml apă
- 80 g glucoză
pentru cosulete:
- 200 g parmezan ras
Mod de preparare:
Prepară coşuleţele, presărând câte 50 g parmezan ras, în strat omogen, pe patru pătrate din hârtie de copt. Pune-le, pe rând, în cuptor şi ţine-le circa 40 de secunde la putere maximă. Aşază-le imediat peste fundul unor forme întoarse cu gura în jos şi lasă-le să se răcească.
Pune orezul spălat bine, uleiul şi ceapa tocată mărunt într-un castron de sticlă şi prăjeşte-le câteva minute în cuptor, apoi adaugă supa fierbinte şi fierbe-le până când orezul este pe jumătate fiert. Pune apoi 3/4 din cantitatea de pere, curăţate şi tăiate cuburi în prealabil, precum şi 30 g de nuci tocate.
Taie feliuţe subţiri restul de pere şi caramelizează-le cu zahărul pudră în cuptorul reglat pe funcţiunea grill (vor fi folosite la decor).
Prepară siropul de zahăr: pune într-un castron apa, zahărul şi glucoza şi încălzeşte-le până la 150° C. Când amestecul a ajuns la această temperatură, scufundă în el jumătăţile de miez de nucă rămase, apoi scoate-le, pe rând, trăgând şi câte un fir de zahăr topit.
Pune peste amestecul de orez untul, parmezanul ras şi lichiorul de pere, sare şi piper, după gust, şi amestecă bine. Pune-1 în coşuleţele de parmezan, decorează-1 cu nucile şi cu feliuţele de pere caramelizate dispuse în evantai şi serveşte.
Risotto cu nuci şi pere
Pofta bună!