Risotto cu parmezan
PrinteazaRisotto cu parmezan din: supa de legume, ceapa, dovleac, ulei, salvie, orez, parmezan, sare, piper.
- 500 ml supă de legume
- 1 ceapă
- 250 g pulpă de dovleac
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 lingură de salvie proaspăt tocată
- 200 g orez
- 50 g parmezan proaspăt ras
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se încinge supa de legume într-o cratiţă şi se lasă puţin să clocotească. Se curăţă ceapa şi se toacă mărunt. Se rade dovleacul.
Se încinge într-o cratiţă mare uleiul, în care se căleşte apoi ceapa pană devine sticloasă. Se adaugă dovleacul şi se căleşte împreună cu ceapa încă 5 minute. Peste se presară salvia, apoi se încorporează orezul, amestecând continuu.
Continuând amestecatul, se adaugă 125 ml de supă fierbinte şi se lasă să fie absorbită de orez. Se adaugă apoi încă 125 ml de supă şi se aşteaptă ca şi acest lichid să fie absorbit de orez. La fel se va proceda şi cu restul de supă, până când se obţine un orez moale.
La final, se încorporează parmezanul şi se condimentează întregul amestec cu sare şi piper.
Pofta buna!