Risotto cu portocale
PrinteazaRisotto cu portocale din: portocale, parmezan, piper, usturoi, ardei, patrunjel, orez.
- 2 portocale
- 50 g parmezan
- piper măcinat
- 1 căţel de usturoi
- 2-3 ardei graşi
- 1 legătură pătrunjel
- 30 g parmezan
- 1,2-1,4 l supă concentrată de legume
- 350 g orez pentru risotto
- 2 linguriţe boia
- 60 g unt
- 100 g ceapă
Mod de preparare:
Se amestecă parmezanul ras cu 1 linguriţă coajă rasă de portocală şi piper. Se repartizează pe o tavă cu hârtie de copt şi se dă 8 minute la cuptorul încălzit la 160 °C.
Se congelează 30 g unt.
Se încing 20 g unt într-o cratiţă şi se călesc ceapa şi usturoiul tocate, precum şi cubuleţe din pulpă de ardei gras. Se adaugă orezul, se căleşte, se adaugă suc de portocală şi se lasă să fiarbă 1 minut.
Se toarnă supă fierbinte, cât să acopere orezul. Se fierbe 18-20 minute, la foc potrivit, amestecând din când în când. Se adaugă treptat şi restul de zeamă.
Se condimentează cu sare, piper şi boia.
Se încinge untul rămas, se adaugă sare şi boia şi se prăjesc scurt felii de portocală. Se încorporează în risotto parmezanul ras, pătrunjel tocat şi untul semicongelat.
Se presară crusta de parmezan mărunţită şi feliile de portocală; se serveşte imediat.
Pofta buna!