Risotto cu rosii si busuioc
PrinteazaRisotto cu rosii si busuioc din: pulpa de rosii la conserva, usturoi, ulei, busuioc, sare, piper, orez pentru risotto, supă de pui, ceapă, unt, vin alb sec, caşcaval.
Ingrediente:
- 400 g pulpa de rosii la conserva
- un căţel usturoi
- 2 linguri ulei
- 5-6 frunze busuioc
- sare
- piper
Pentru orez:
- 200 g orez pentru risotto
- 400 ml supă de pui
- o ceapă mică
- o lingură unt
- 125 ml vin alb sec
- 50 g caşcaval ras
Mod de preparare:
Pentru sosul de roşii, se pune usturoiul la călit, se adaugă conţinutul unei cutii de pulpă de roşii. Se lasă să ajungă 1a punctul de fierbere, apoi se diminuează focul şi se fierbe 10 minute. Se potriveşte gusţul de sare şi piper şi se adaugă busuioc tocat mărunt.
Pentru orez, ceapa tăiată mărunt se căleşte în unt topit şi, după ce aceasta s-a înmuiat, se adaugă orezul. Se lasă un minut să se călească şi el şi apoi se toarnă vinul.
Se lasă să se evapore şi apoi se pune câte un polonic de supă şi se lasă la fiert. Se adaugă un alt polonic de supă numai după ce precedentul s-a evaporat si orezul a fiert.
Când orezul a fiert complet, se trage vasul de pe foc şi se purie caşcavalul ras. Se amestecă încet pentru a nu se zdrobi orezul si se lasă câteva minute.,
Pentru servire, în fiecare farfurie se a$ază un cerc de metal si se pun straturi alternative de orez şi sos de roşii. Se tasează bine, dar nu foarte tare, se ridică cercul de metal si se serveşte.
Risotto cu rosii si busuioc
Pofta buna!