Risotto cu scoici
PrinteazaO reteta de risotta cu scoici din: orez, scoici, ardei gras, supa concentrata de legume, ulei de masline extravirgin, usturoi, patrunjel si boia iute.
- 400 g orez
- 500 g scoici
- 1 ardei gras verde
- 1 1 supă concentrară de legume (sau de peşte)
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 căţei de usturoi
- 1 legătură pătrunjel
- boia iute
Mod de preparare:
Pune într-o tigaie cu fundul gros uleiul şi 1 căţel de usturoi curăţat şi încălzeşte pentru ca acesta din urmă doar să-şi lase aroma. Curăţă scoicile, spală-le şi fierbe-le în puţină apă, într-un vas acoperit, adăugând 1 vârf de cuţit de boia în apă.
Incinge uleiul şi căleşte în el ardeiul tăiat cubuleţe foarte mici, împreună cu usturoiul tocat mărunt. Când începe să-şi schimbe culoarea, adaugă orezul spălat bine şi căleşte-1 câteva minute, amestecând continuu.
Transferă amestecul într-un vas de ceramică, toarnă jumătate din cantitatea de supă şi pune-1 circa 10 minute în cuptor. Adaugă scoicile cu apa în care au fiert şi puţin pătrunjel tocat. Ţine preparatul în cuptor încă 5-6 minute, adăugând supă dacă mai este necesar.
Amestecă totul bine şi lasă risotto să se odihnească 5 minute înainte de a-1 servi. Decorează-1 cu pătrunjel verde.
Risotto cu scoici
Poftă bună!
Incoming search terms:
- risotto cu scoici