Risotto cu sparanghel si lamaie
PrinteazaRisotto cu sparanghel si lamaie din: ceapa, unt, ulei de masline, usturoi, roez, supa de pui, vin alb, sparanghel, coaja de lamaie, suc de lamaie, parmezan, sare, piper.
- 12 linguri de ceapa maruntita
- 2 linguri unt
- 1 lingura ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 200 g orez cu bob mediu
- 750 ml zeama de la o supa de pui
- 100 ml vin alb sec
- 450 g sparanghel
- 1 lingurita coaja de lamaie razuita
- 1 lingura suc de lamaie
- 75 g parmezan
- sare
- piper
Mod de preparare:
Indepărtează capetele lemnoase ale tulpinilor de sparanghel şi apoi taie-le bucăţi mici. Intr-o oală, la foc mediu spre mare, pune ceapa, untul, lingura de ulei şi usturoiul, şi amestecă trei minute. Adaugă apoi orezul şi amestecă încă trei minute, după care toarnă supa de pui şi vinul.
Amestecînd continuu, aduci la fierbere, apoi micşorează flacăra şi lasă să fiarbă la foc mic pînă cînd orezul a absorbit tot lichidul. Presară şi sparanghelul, iar după două minute, pune şi coaja de lămîie, sarea, piperul şi jumătate din parmezan.
La final, după ce ai transferat totul într-un bol elegant, presară şi restul de parmezan.
Risotto cu sparanghel si lamaie
Pofta buna!