Risotto cu sparanghel si lamaie

Printeaza

Risotto cu sparanghel si lamaie din: ceapa, unt, ulei de masline, usturoi, roez, supa de pui, vin alb, sparanghel, coaja de lamaie, suc de lamaie, parmezan, sare, piper.

Ingrediente:Risotto cu sparanghel si lamaie

  • 12 linguri de ceapa maruntita
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 200 g orez cu bob mediu
  • 750 ml zeama de la o supa de pui
  • 100 ml vin alb sec
  • 450 g sparanghel
  • 1 lingurita coaja de lamaie razuita
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 75 g parmezan
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Indepărtează capetele lemnoase ale tulpinilor de sparanghel şi apoi taie-le bucăţi mici. Intr-o oală, la foc mediu spre mare, pune ceapa, untul, lingura de ulei şi usturoiul, şi amestecă trei minute. Adaugă apoi orezul şi amestecă încă trei minute, după care toarnă supa de pui şi vinul.

Amestecînd continuu, aduci la fierbere, apoi micşorează flacăra şi lasă să fiarbă la foc mic pînă cînd orezul a absorbit tot lichidul. Presară şi sparanghelul, iar după două minute, pune şi coaja de lămîie, sarea, piperul şi jumătate din parmezan.

La final, după ce ai transferat totul într-un bol elegant, presară şi restul de parmezan.

Risotto cu sparanghel si lamaie

Risotto_cu_sparanghel_si_lamaie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.