Risotto cu sparanghel si migdale
PrinteazaRisotto cu sparanghel si migdale din: sparanghel alb, ceapa verde, supa de legume, sofran, migdale, unt, orez, vin, parmezan, sare, piper.
- 500 g sparanghel alb
- 1 legătură de ceapă verde
- 1,5 I supă de legume
- 1 vârf de cuţit de fire de şofran
- 3 linguri de aşchii de migdale
- 4 linguri de unt
- 400 g orez pentru risotto
- 100 ml vin alb
- 3 linguri de parmezan ras
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală sparanghelul, se curăţă şi se taie capetele de sos. Tijele se taie oblic în bucăţi de un deget. Se curăţă ceapa, apoi partea albă se taie bucăţele, iar frunzele inele.
Se fierbe supa de legume împreună cu şofranul şi se păstrează la cald, pe treapta cea mai de jos a aragazului. Se prăjesc aşchiile de migdale într-o tigaie mică fără grăsime, amestecând continuu.
Intr-o lingură de ulei se călesc 2 min. ceapa verde (partea albă), sparanghelul şi migdalele. Se adaugă apoi orezul şi se căleşte până devine sticlos, amestecând continuu. Se stinge amestecul cu vinul alb apoi se lasă scurt să dea în clocot.
In continuare, se adaugă 1/3 din supa de legume, iar restul se toarnă treptat. Amestecul trebuie permanent amestecat.
După 20 de minute risotto ar trebui să fie cremos, iar boabele ar trebui să fie ferme. Se incorporează in continuare restul de unt, parmezanul ras şi inelele de ceapă. Risotto se asezonează şi se serveşte cu aşchii de migdale pe deasupra.
Pofta buna!