Risotto cu sparanghel si parmezan
PrinteazaRisotto cu sparanghel si parmezan din: orez, sparanghel, ceapa, ulei de masline extravirgin, apa, vin alb, concentrat de legume, parmezan, sare, piper si rosie.
- 120 g orez
- 700 g sparanghel
- 1/2 ceapă
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 1 apă
- 1/2 pahar vin alb
- 1/2 cub concentrat de legume
- 100 g parmezan ras
- sare şi piper
Mod de preparare:
Aşază o bucată de hârtie de copt pe platoul cuptorului. Presară parmezan ras, formând un disc cu diametrul de 10-12 cm, înalt de 0,5 cm şi pune-l circa 30 de secunde în cuptor.
Scoate-l din cuptor, răstoarnă-l direct pe fundul rotunjit al unui castronel aşezat cu gura în jos şi modelează-l în formă de coşuleţ. Pregăteşte astfel 4 coşuleţe.
Inlătură partea tare a tijelor sparanghelului şi fierbe-l 5 minute într-un vas cu 2 l de apă şi 1 linguriţă de sare în cuptorul cu microunde. Scoate şi scurge sparanghelul, fară a arunca apa în care a fiert.
Taie din sparanghel bastonaşe de 5-6 cm şi pasează-le în blender cu o jumătate de polonic din lichidul în care au fiert până când obţii o cremă.
Taie restul de sparanghel rondele subţiri, păstrând câteva vârfuri pentru decor. Căleşte ceapa tocată în ulei, pune orezul spălat bine şi căleşte-l 2 minute, adăugând vinul alb.
Toarnă peste orez o supă obţinută din lichidul în care a fiert sparanghelul, concentratul de legume, un praf de sare şi de piper şi lasă-1 să fiarbă.
Adaugă şi rondelele de sparanghel. Când este gata, scoate-l din cuptor şi amestecă-l cu parmezanul ras. Toarnă orezul în coşuleţe şi aşază deasupra câteva vârfuri de sparanghel.
Pune coşuleţele pe farfurii, aşază alături câteva linguri de cremă de sparanghel si decorează cu cubulete de roşii.
Poftă bună!