Risotto de arpacaş cu portocale roşii, măsline şi capere
PrinteazaRisotto de arpacaş cu portocale roşii, măsline şi capere din: portocala rosie, ulei de masline, ceapa rosie, arpacas, vin alb, supa de legume, capere, masline verzi, sare, piper.
- 1 portocala rosie mare
- 6 linguri ulei de masline
- 1 ceapa rosie mare
- 300 g arpacas
- 230 vin alb sec
- 1 l supa de legume
- 2 linguri capere murate
- 30 g masline verzi
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper
Mod de preparare:
Se rade coaja de portocala, se curata de pielite. Se pastreaza sectiunile de portocala in bolul cu zeama de portocala. Se incing 3 linguri de ulei intr-o tigaie, la foc mediu. Se toaca marunt ceapa rosie si se caleste in tigaie impreuna cu coaja rasa de portocala.
Se spala foarte bine arpacasul, se scurge si se adauga in tigaie. Se reduce focul, se amesteca bine cu ceapa si se lasa pe foc 5 minute.
Se adaugă vinul alb sec şi se amestecă periodic până se evaporă treptat. Apoi se adaugă 250 ml din supa de legume, fierbinte. Se lasă să fiarbă până când scade complet şi arpacaşul devine uscat. Se mai adaugă 250 ml de supă.
Se repetă până se termină supa. Se adaugă portocalele, măslinele tăiate şi caperele. Se amestecă la foc mic, 1 minut.
Risotto de arpacaş cu portocale roşii, măsline şi capere
Pofta buna!