Risotto de legume cu vinete si rosii la gratar
PrinteazaRisotto de legume cu vinete si rosii la gratar din: vanata, rosii cherry, ceapa, ulei de masline, orez, vin alb, supa de legume, parmezan, sare, piper.
- 1 vânătă in jur de 250 g
- 120 g rosii cherry
- o ceapă
- 6 linguri ulei de măsline
- 320 g orez pentru risotto
- 120 ml vin alb
- un litru supă clară de legume
- 60 g parmezan
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la 140°C. Vinetele se spală, se usucă şi se taie în două, pe lungime. Jumătăţile se taie felii, se presară cu sare şi se lasă deoparte într-o farfurie.
Roşiile cherry se taie în două. Ceapa se taie în două, se curăţă şi se taie apoi incubuleţe mărunte. Feliile de vânătă se şterg de sare cu un şerveţel şi se prăjesc tigaie adâncă, în ulei de măsline.
Se scot apoi pe o farfurie şi se păstrează la cald în cuptorul încălzit la 140°C. Roşiile se coc un pic pe grătar, apoi se păstrează în cuptor, alături de feliile de vânătă.
Se sotează ceapa într-o tigaie, se adaugă orezul pentru risotto, se mai căleşte un pic, se stinge cu vinul alb şi se încorporează treptat supa clară de legume. Orezul trebuie să fie mereu acoperit de supă.
Se lasă să fiarbă uşor, amestecând mereu cu o lingură de lemn. În orez se amestecă jumătate din vânătă şi din roşii.
Când orezul este suficient de bine fiert, se mai lasă putin la fiert, cât să se evaporeze restul de lichid. Risotto se condimentează cu puţin parmezan ras, sare şi piper şi se decorează cu restul de felii de vânătă şi de roşii.
Risotto de legume cu vinete si rosii la gratar
Pofta buna!